Allmän info

1. När ni kommer till oss hjälps vi åt att tillsammans lyfta ner kanoten och vi visar hur ni monterar kanotvagnen och förser er med paddlar, flytvästar och karta och ger er turförslag.
2. De två vanligaste turerna är:
a) Med transportvagnen tar ni er ner för backen ner till sjön Sävelången alldeles intill Sjölyckan
b) Efter en promenad på ca 20 minuter upp genom Tollered kommer ni till sjön Torskabotten

3. När ni är framme vid sjön tar ni av transportvagnen, lägger den i kanoten och och surrar fast den i ett av kanotens stag. Lämna den inte kvar på land då den är mycket stöldbegärlig och dyr att ersätta. 
4. Njut av er paddeltur!
5. När kanoten återlämnas spolar ni ur kanoten, ställer tillbaka transportvagn, kartor, paddlar och flytvästar. Två personer - på varsin långsida - lyfter upp kanoten i kanotstället.
6. Meddela att du är tillbaka.

  • Vid återlämning av båt och flotte ska däcket svabbs, bord och stolar torka av, tag med ert skräp, töm grillen och bär upp tillbehör till förrådet - meddela att du är tillbaka! 
  • Fågelskydd gäller på vissa öar under perioden 15/4-15/7
  • Allemansrätten ger unika möjligheter för oss att vara ute och njuta i naturen - ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Tag med allt skräp efter er vistelse på sjön

OBS!
Då ni klickat på "Boka" hämtar systemet lediga tider. 

Ha tålamod... ibland står det "Inga tider" trots att systemet fortsätter arbeta i bakgrunden med att hämta tider. Det kan ta upp till några minuter innan de lediga tiderna visas för er!

Kanotsläpkärra till bil med plats för 6-8 kanoter - i samband med kanothyra.
500 kr/påbörjat dygn.