Kanotcentral

 

Naturupplevelser

När du hyr kanoter av Sjölyckan hjälper vi er att planera en lagom lång tur på den vackra Sävelången eller någon av de andra närliggande sjöarna. Vi tipsar er om de bästa platserna för övernattning.


Upplev tjusningen av att njuta av naturen från en kanot. Tänk dig känslan av att klyva en spegelblank yta eller forcera skummande vågor och när kvällen kommer somna till ljudet av vågornas brus och vakna till en ny dag med paddling och liv i det fria. 


I Tollered finns ett av Sveriges populäraste sjösystem med inte mindre än åtta sammankopplade sjöar, som är som gjorda för paddling. I kombination med allemansrätten ges fantastiska möjligheter till ett berikande friluftsliv.

 

Våra kanadensare

Vi hyr ut LG Linders svensktillverkade aluminiumkanadensare. En osänkbar kanot med en vikt på endast 38 kg. Den är även godkänd av Sjöfartsverket med lastkapacitet på 400 kg, men tänk på att transportkärran endast har en lastkapacitet på 100 kg. Från stabil familjekanot till äventyrskanot är Inkas 525 lämplig som veckolång uthyrningskanot med stor packning.

I kanoten får 3 vuxna eller 2 vuxna + 2 barn plats. Extrasäte finns som tillval för att den som sitter i mitten också skall få en sittplats.

Bokningsinfo


Bokning

Du bokar kanoter i vårt bokningssystem där du snabbt och smidigt kan kontrollera tillgängligheten av kanoter och boka ditt paddeläventy. När du gjort din bokning och betalt i systemet kommer du få ett bekräftelsemejl som bekräftar din bokning. OBS! För att bokningen ska gälla behöver den totala hyreskostnaden betalas i samband med bokning.

Det möjligt att boka kanoter senast 2 timmar innan avfärd. Om bokning önskas göras senare kontaktar ni oss så försöker vi lösa vi det.

Kontakta oss om du vill hyra fler än 20 kanoter.

Avbokning
Vid avbokning tidigare än två dagar återbetalas halva hyreskostnaden.
Vid avbokning senare än två dagar äger Sjölyckan rätt att behålla hela den erlagda hyreskostnaden. 

Vid väldigt stark vind eller vid åskoväder som kan påverka säkerheten får du möjlighet att byta datum utan extra kostnad under samma säsong.


Bokningsregler
Allt material är hyrestagarens ansvar.

Hyrestagaren ansvarar för skador eller förlust under uthyrningsperioden, både sak och personskador/förlust. Det innebär att hyrestagaren är skyldig att ersätta samtliga kostnader som uppkommer med anledning av fel, skada eller förlust på/av kanot samt tillbehör under uthyrningsperioden – allt detta kan ni läsa om i kontraktet vid bokning.

 All paddling sker på egen risk!
Vid sjönöd - ring 112 och begär sjöräddning.

 


Priser

Kanadensare – 525 AL, inklusive 2 st paddlar/kanot, flytvästar, karta och transportvagn:
370 kr för dag- eller kvällstur
400 kr/påbörjat dygn
Minsta hyreskostnad: 370 kr

Ut- och inlämning: 10:00-11.30 & 16:00-17.00

Ta kontakt med oss om ni önskar hämta kanoten något senare eller lämna in den tidigare dvs utanför våra öppettider för en extra avgift. Anledningen till avgiften är att vi måste planera om vår dag och vara på plats för er.
100 kr/kanot efter överenskommelse med oss.

Tips
Om du bokar en kanot dygnsvis från förmiddag till förmiddag men istället vill lämna in kanoten på eftermiddagen behöver du göra en extra bokning för den eftermiddagen.
Exempel:
1. Boka kanoten i 2 dygn tex måndag förmiddag till onsdag förmiddag
och
2. Boka en dagstur för de extra timmarna på onsdagen

 

 

SÄKERHET

Här presenterar vi punkter för säker paddling och information om kallt vatten.
Läs mer här

PADDELTEKNIK

Att paddla på rätt sätt, gör upplevelsen ännu bättre och mer avslappnande
Läs mer här

TURFÖRSLAG

Här hitta du fina tips alltifrån 1 timmars till tvådagarstur
Läs mer här