Om oss

 
Välkommen till Sjölyckan!

Restaurang Sjölyckan öppnade 2003 sin verksamhet i Villa Lindhagen, som den vackra gula disponentvillan vid E:20 egentligen heter. Med utsikt över sjön Sävelången fick restaurangen namnet Sjölyckan.

Den vackra disponentvillan med den genuint mysiga miljön ligger mitt i bruksorten
Tollered med dess historiska byggnader och har sjön Sävelången som närmsta granne.
Vi erbjuder en personlig och hög servicenivå och gör allt för att ditt besök ska bli som ni önskar. Hos oss på Sjölyckan ska ni alltid känna er omhändertagna!

Varmt Välkommen till oss!

Christian Wiksten & Monica EdvardssonOm huset

Sjölyckan

 År 1899 byggdes huset till den dåvarande disponenten på bomullsspinneriet Nääs Fabriker. Omgiven av gröna lindar fick huset namnet Lindhagen för drygt hundra år sedan. Huset är K-märkt och anses vara av riksintresse för sin byggnadsstil. En stil som utvecklades av emigranterna i Amerika och som skildrades för nyfikna svenskar genom brev och anteckningar.

Allt eftersom åren gått har huset fyllts av historier. Spännande, vardagliga, sorgliga och lustiga. Historier om stölder, spöken, förbjuden kärlek, lycka, svek, kungen, Magnus Härenstam och… ja, vi kanske berättar historien under tiden kaffet intages.

Vår avsikt har varit att med mycket fantasi och lite galenskap förmedla en känsla till dig som gäst att du är gäst hos självaste disponenten under tiden det begav sig. Han kommer att göra allt för att du ska trivas och känna dig som hemma, koppla av en stund i glasverandan, mys framför öppna spisen eller sträck ut några minuter i gamla rökrummet. Omgiven av gamla tidskrifter, böcker, dokument, foton och bruksföremål får du ta del av berättelser från en svunnen men ännu inte helt bortglömd tidsepok.